A DVSC eSportról

DVSC: a labdarúgástól a virtuális térig.

A DVSC Esport csapata 2017 November 17.-én jött létre a DVSC Futball Szervező Zrt keretein belül. Első körben a FIFA Pro Clubs (11V11) játékmód volt az, amiben szerepet vállalt. A megalakulást követően a Hungarian Pro Clubs League volt az a liga, amelyhez csatlakozott a FIFA szakági vezető, Lovász Tamás által irányított gárda. Ebben a játékmódban elég hamar sikerült hazai szinten a csúcsra törni, amely során bajnokságot, magyar kupát, szuperkupát, év sport csapata díjat és még számtalan eredményt sikerült begyűjteni.

A Pro Clubs mellett elindult az 1V1 vonal is, amely során az első igazolt játékos, hazánk legismertebb és legeredményesebb 1V1 játékosa, Molnár Gábor lett. Ezt követően sorra csatlakoztak az 1V1 játékosok, többek között Vadicska Olivér, Szentgyörgyvölgyi Örs, Szirtesi Gábor, Hajdú Viktor illetve Kondákor Kevin.

A DVSC Esport a 2020-as évtől nem csak mint egy csapat volt jelen az eSport világában, hanem már egyesületi hátteret is kapott. A 2021-es évtől megszüntetésre került a Pro Clubs csapat, amely egy szép és eredményes korszaka volt az egyesületnek, de ez a játékmód sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ez inkább egy hobbi módnak tekinthető, mint sem profinak.Pro Clubs csapatunk múltbéli eredményei


A DVSC Esport az 1V1 játékmódban is sikert, sikerre halmozva lett Magyarország legsikeresebb FIFA játékkal foglalkozó eSport egyesülete. Egyedüli magyarként szerepel a FIFAe hivatalos világranglistáján, a maga 303. helyezésével. A DVSC eSport volt az első, aki a hivatalos Magyar Labdarúgó Szövetség FIFA válogatottjának adott játékost a világbajnoki selejtezőre.

A jelenlegi 1V1 játékosaink elért eredményei megtalálhatóak a FIFA menüpont alatt a játékosok profiljaiban.