img

2023. Március 15 -én indult útjára a DVSC Esport Bajnoksága a Hungarian Winners League rendezésében, melyben a debreceni labdaúgó klub Esport csapata által meghívott versenyzők vívtak gigászi csatákat egymás ellen a bajnoki cím meghódításának érdekében.

Ahogyan arra számítani lehetett a Szaúd-Arábiában történt Kovács Tamás hibája által Elekes Bálintnak elég volt hoznia a kötelezőt és ezáltal a Brazil nagydíjon egy viszonylag gyengébb teljesítményt követően, a negyedik helyen célba érve pontot tudott tenni a történet végére. Ugyan Bálint - és őszintén szólva mindenki más is - alul maradt a komoly dominanciát mutató Mercedesekkel szemben, a McLaren versenyzője, Kovács Tamás nem talált fogást rajta, így aztán a futam egy bizonyos szakaszánál már csak a tiszteletköröket rótta. Mindösszesen a 10. helyen ért célba, így pedig kis túlzással élve ezüst tálcán kínálta fel Bálintnak a bajnoki címhez járó trófeát.

A futamot Bieder Zalán nyerte és Tóth Roland lett a második. Bár a wokingi csapat becsületét Martinkó Márton megmentette a maga harmadik pozíciójával, Elekes Bálint bajnoki cím felé tartó szélsebes robogását nem lehetett csillapítani. Egyéni bajnoki cím ide vagy oda, annyi mosolygásra való oka maradt még azért a leintést követően is a McLarennek, hogy kijelenthették - tetemes előnnyel hódították el a konstruktőri trófeát.



Ez volt tehát a DVSC Esport Bajnoksága a HWL rendezésében, melynek egyéni bajnoka Elekes Bálint, konstruktőri bajnoka pedig a McLaren csapata lett. Köszönjük a HWL -nek a szervezést, a résztvevőknek a felejthetetlen futamokat, a kedves nézőknek pedig a megtisztelő figyelmet!

Köszönjük a Hungarian Winners League közreműködését és gratulálunk a pilótáknak.

Természetesen a legnagyobb gratuláció Elekes Bálintot illeti, aki megnegyerte a bajnokságunkat!