img

Világesemény, Balazsin Bencével!

Mint ahogyan arról már a legtöbb sajtó-orgánum részéről értesülni lehetett, Szaúd-Arábia nem csak a foci világában kísérli vaskosan megvetni a lábait, hanem immáron az e-sportra is hatalmas hangsúlyt fektetnek, ezt pedig a „szerény” 45 millió amerikai dolláros összdíjazású, Gamers8 nevezetű eseményükkel próbálják fémjelezni. A 45 millió dolláros csillagászati összeg egyébként rekordösszegnek is számít a szakmában, hiszen soha, senki, semmilyen körülmények között nem rendezett olyan e-sport eseményt, amelynek az „összdíjazás”-felirata mellett ilyen hosszú számsor szerepelt volna.

Amennyiben a 45 millió dolláros összdíjazás felfoghatatlan tényét szeretnénk tovább fokozni, van rá lehetőségünk, hiszen Lovász Tamásnak (egyesületünk szakági vezetője) , illetve Esport & Influencer névre keresztelt ügynökségének fáradhatatlan munkálatainak köszönhetően az esemény egy bizonyos részét magyar nyelven is élvezhetjük majd, a szuperesemény történetében először.

A 2022–es rendezvényt övező sikerek hatására a Gamers8 2023–as játékkategóriáinak száma nagyobbra nőtt. Az e-sportversenyek nélkülözhetetlen Fortnite, Rocket League, Rainbox Six Siege standardjai mellett a rendezvény történetében először fog szerepelni az ESL R1 Szimulátor is, ami a Gamers8 egyik fő autóverseny-szimulátor részeként funkcionál majd.

A közvetítés jogát az ESL-nek köszönhetően Magyarország is megkapta, így az ESL R1–el történő, július 27. és július 30. között tartó, azaz négynapos eseményt anyanyelvünkön is élvezhetjük majd a hivatalos magyar nyelvű csatornán.

Az esemény fő szakkommentátorai az elmúlt évek egyik legjobban ragyogó szimulátor sportok streamer-csillaga, egyesületünk F1 szakág vezetője és tartalomgyártója, Balazsin Bence (Mirageeputo) illetve az Esport1 munkatársa, a méltán híres Debreceni Péter ’Tzeus’ lesznek

A tét pedig nem kevés, mivel a négynapos ESL R1 összedíjazása 1 millió dollár lesz.